KJÆRE ALLE KOLLEGER OG SAMARBEIDSPARTNERE
Det er førjulsstemning hos oss. Julekveldsvisa av Alf Prøysen spilles og synges ofte ved pianoet vårt i disse dager av kollega Henrik. Vi forsøker å holde våre tradisjoner i hevd, og nisseluer og nissedrakt har vært på når vi tilbudt smoothie og julekake i kantinene og på Bondens Marked nå i desember. Det nærmer seg jul, og det gir oss anledning til å reflektere tilbake på nok et innholdsrikt år her hos Asker Produkt.
Det er 3. året vi holder juleauksjon for å samle inn penger til alternativ jul. I skrivende stund er budet på marsipangrisen på kr. 15.000,-, noe som allerede er godt over fjorårets. Grisen kan sees på Den Glade Baker frem til lille julaften. Besøk gjerne bakeriet før jul, så får du se vår hjemmelagde pepperkakekalender i vinduet, og kan kjøpe julegaver som gir gode smaksopplevelser!
Året 2015 ble innledet med fokus på å videreføre vårt gode arbeidsmiljø med høyt nærvær og utøvelse av våre verdier glad, dyktig og pålitelig. Vi har blant arbeidstagerne lavt sykefravær. Snittet på 1,78 %, sist vi målte, tar vi som tegn på høy trivsel. Nærvær er en forutsetning for å kunne oppleve arbeidsglede og være delaktig i en produksjon av kvalitetsprodukter som kundene vil ha. Kvalitet, økt bruk av teknologi, faglig og personlig utvikling har det også vært jobbet mye med i år. Det har gitt gode resultater. Vi er resertifisert som Miljøfyrtårn og innen eQuass.
Økt kompetanse har vi også fått gjennom etablering av Asker Produkt Lauget. I Lauget er det bedrifter fra næringslivet som vil dele sin kompetanse med oss. Først ut var bedriftene Takeda AS og VITARI AS. Det har gitt oss erfaringskompetanse og kursing innen faglige tema som LEAN og elektronisk faktureringssystem. Gode bidrag som gjør oss til en bedre og mer moderne bedrift. I høst ble Ingeniør Harald Benestad AS og Asker Treningssenter med. Om kort tid håper vi å ønske ytterligere to nye bedrifter velkommen, og det er plass til flere.
I april besøkte arbeidslederne en yrkesfagskole for barn og undom med nedsatt funksjonsevne i Beograd, Serbia. Skolens ledelse ønsker å tilby ungdommene å komme i arbeid og være en del av arbeidslinja med Asker Produkt som mentor. I forbindelse med Åpen Dag 25.mars, som for øvrig samlet over 200 besøkende, ble det arrangert et kakelotteri som ga kr 1800,- til skolen. Givergleden og innsamlingen økte og i juni kunne vi sende av gårde en trailer med 5 tonn overskuddsmateriell. Spesielt glederlig er det å se at vår gamle «Nonstop»-maskin har fått nytt liv på skolen. Takk til alle bedrifter, inkludert i Lauget, for god giverglede.
2015 er Friluftslivets år og i den anledning har Asker kommune lagt til rette møteplasser hvor turvenner kan møtes. På møteplassene er det satt opp skilt/tavler produsert ved Asker Produkt. Mari og Lars var sammen med Ordfører Lene Conradi med på lanseringen av den første møteplassen i Vollen. Skiltet ble vist fram, og det var stas å servere kjøkkenets gode eplekake.
Vi startet 2015 med å pusse opp Den Glade Baker til mer funksjonelle lokaler. Det gir et bedre og bredere tilbud til våre kunder både når det gjelder lokalet og varer fra vårt matprogram «Ekte&Enkelt». Fagfokuset har gjort at alle har deltatt på Barista kaffekurs, det er gitt opplæring i salater, smoothie og kommet til flere egenproduserte gode bakevarer. Flere cateringoppdrag er det også blitt. Nytt samarbeid med Varmestua og Frivillighetssentralen gjør at verskudd av produsert mat og bakevarer kommer andre til nytte. Vi har utviklet honningkake sammen med Asker Birøkterlag og Wettre Gårdsbrød ved hjelp av mask fra Wettres ølproduksjon. Det er mye å glede seg til fremover også, blant annet ved at vi i 2016 vil bruke mye tid på å klargjøre og planlegge flytting til nye lokaler i Solbråveien 20. Kanskje allerede i årsskiftet 2016/2017.
Vi i Asker Produkt vil takke dere alle for den innsatsen dere har bidratt med og ser frem til videre godt samarbeid i 2016!
Britt Erlandsen Villa, daglig leder